Sarichioi, Constanta, Pensiunea Colt de Rai, Delta Dunarii, Tulcea, Mila 23, Murighiol, Sulina, Mare Neagra, Mamaia, Mangalia, Neptun, Olimp, Saturn Venus, Jupiter, Gura Portitei, Crab
Sarichioi un paradisul la pãmânt

Mistreţ

Mistreţul este un animal sălbatic, mamifer şi omnivor, în general nocturn. Aria sa de răspândire cuprinde întreaga Europă, nordul Africii inclusiv Munţii Atlas, mare parte din Asia, întinzându-se la sud până în Indonezia (harta alăturată este imprecisă, incluzând ca arie de răspândire şi zonele ocupate de specii înrudite, cum ar fi pecarul).

În România populează pădurile, începând cu Delta şi Lunca Dunării, până în desişurile Carpaţilor. Este colorat negru - cafeniu. Scoate sunete foarte asemănătoare celor ale porcilor domestici. Colindă în turmă pădurile şi culturile agricole de la marginea acestora. Produce stricăciuni în special în lanurile de porumb şi cartofi. Scroafa fată 4-6 purcei. Este vânat pentru trofeu şi pentru carne. Poate ataca omul, de aceea întâlnirea cu aceste animale trebuie evitată. Mistreţul este strămoşul porcului domestic.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb