Sarichioi, Constanta, Pensiunea Colt de Rai, Delta Dunarii, Tulcea, Mila 23, Murighiol, Sulina, Mare Neagra, Mamaia, Mangalia, Neptun, Olimp, Saturn Venus, Jupiter, Gura Portitei, Crab
Sarichioi un paradisul la pãmânt
Home » Floră şi Faună » Pasările Deltei » Lebădă de iarna

Lebădă de iarna

Lebădă de iarnă, o păsăre foarte sfioasă şi retrasă, ocrotită prin lege.
 
Dimensini corporale asemanatoare cu lebada de vara, cu penajul complet alb. Ciocul este galben cu varful negru, fara protuberanta bazala neagră, caracteristica lebedei de vară .
 
Pozitia gatului este verticală şi nu în forma de S, pozitie caracteristică lebedei de vară . Coada este scurta şi bontata. În zbor, emite un strigat caracteristic ce consta intr-o succesiune rapida de trei clo-clo-clo.

Cuibareste în extremitatea nordica a Europei, în tundra Siberiei pe lacuri şi în mlastini.

Ierneaza mai ales în tinuturile din Delta Dunării şi din zona complexului lacustru Razem, odata cu sosirea primaverii se reintoarce spre locurile nordice de cuibarit.