Sarichioi, Constanta, Pensiunea Colt de Rai, Delta Dunarii, Tulcea, Mila 23, Murighiol, Sulina, Mare Neagra, Mamaia, Mangalia, Neptun, Olimp, Saturn Venus, Jupiter, Gura Portitei, Crab
Sarichioi un paradisul la pãmânt
Home » Floră şi Faună » Pasările Deltei » Prundaş de Săratură

Prundaş de Săratură

Prundaş de Săratură (Charadrius alexandrinus) este un wader în familie de fluierari (Charadriidae). Este o pasăre de reproducere de zonele de stepă şi ţărmuri de nisip din Europa, Asia şi de Nord, de Sud şi America Centrală. În Europa este în primul rând o pasăre de reproducere a zonelor de coastă.

Prundaş de Săratură este de 15-17 cm latime. Este mai mic, mai usor, picioare mai lungi şi o coadă mai mică decât ploierul. transmiţătorul său nu este niciodată completă, şi, de obicei apar numai ca pete intunecate pe partea laterala a pieptului. Părţile superioare sunt de culoare maro şi alb în partea de jos a lungul penaj. Marcajele de san sunt adulţi negre în vara, altfel maro. Masculii din unele specii au un bar frunte neagră şi o mască neagră prin ochi. Picioarele sunt negre. În zbor, penele de zbor sunt negru cu un alb strălucitor bar aripa.

In timpul zborului strigă el cu un semnal sonor ascuţit.

Acesta cuiburi pe malul de nisip si lacuri salcie, uneori în apă dulce. Se face cuibul ei de o gaură în pământ şi frinturi stabileşte trei-cinci ouă. păsările de reproducţie din ţări mai calde sunt în mare parte şedere, dar în latitudinile nordice sunt păsări migratoare.

Zona de iernare este situat la sud de tropice.

Ele se hrănesc cu insecte şi alte nevertebrate, care sunt capturate de către o tehnică run-şi-pauză, mai degrabă decât în ​​mod constant probeze ca unele alte grupuri wader.