Sarichioi, Constanta, Pensiunea Colt de Rai, Delta Dunarii, Tulcea, Mila 23, Murighiol, Sulina, Mare Neagra, Mamaia, Mangalia, Neptun, Olimp, Saturn Venus, Jupiter, Gura Portitei, Crab
Sarichioi un paradisul la pãmânt
Home » Floră şi Faună » Pasările Deltei » Stârcul rosu

Stârcul roşu

Stârcul Roşu, oaspete de vară la noi in ţara , specie protejată, amenintată cu disparitia dispariţia pe scară globală.

Coloritul este brun-roşcat, cu nuantele de rosu-purpuriu in penaj. Are gâtul foarte lung şi subţire, cu pene lungi pe ceafa palid – ruginii. In zbor, curbura gâtului este putin rotunjită in forma de "S". Ca talie, comparativ cu barză , este mai mic. In caz de pericol se camufleaza intr-un mod asemanatoar cu buhaiul de balta. Se hrăneste cu peşte, mici amfibieni.

Cuibareste in stufarişuri, preferand coloniile mici, impreuna cu alti stârci. Femela depune intre 3 - 6 ouă albastre in lunile aprilie-mai, iar incubatia dureaza intre 26 - 28 de zile.

Prezent pe timpul verii in regiunile mlăştinoase si baltile din Delta Dunării, toamna migrand catre părţile vestice ale Asiei si Africa.